en gekarameliseerde ui
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de winterpeen in de breedte en snijd vervolgens in frieten van ca. 1-2 cm dik. Verspreid de wortelfriet over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de wortelfriet 20-25 minuten in de oven.
2. Snijd de courgette in plakjes. Leg deze de laatste 10 minuten bij de wortelfriet in de oven met olijfolie, peper en zout.
3. Schil de ui en snijd in ringen. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de uien op laag vuur voor 8-10 minuten totdat deze zacht zijn. Voeg de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur verder karamelliseren.
4. Verwarm in een andere koeken wat olijfolie en bak hierin de burgers op middel hoog vuur 5 minuten per kant. Snijd de broodjes doormidden en bak deze kort mee in de pan op verwarm ze in de oven.
5. Beleg het burgerbroodje met de hamburger, courgette en de uien. Haal de wortelfriet uit de oven en rasp hier terwijl de friet nog warm is de Italiaanse kaas overheen. Serveer de hamburger met je favoriete saus.
Ingrediƫnten | 2 Personen | 4 Personen | Eenheid |
Winterpeen
|
2 | 4 | st |
Courgette | 0,5 | 1 | st |
Ui | 1 | 2 | st |
Sesam Burgerbroodje | 2 | 4 | st |
Hamburger
|
2
|
4 | st |
Italiaanse kaas | 1 | 2 | st |
Ingrediƫnten | 2 Personen | 4 Personen | Eenheid |
Balsamicoazijn | 1 | 2 | el |
Peper en zout |
|
|
naar smaak |
Mayonaise |
|
|
naar smaak |
Mosterd |
|
|
naar smaak |
Ketchup |
|
|
naar smaak |
Oven, Bakplaat, Koekenpan (2x)
Dit gerecht bevat: Gluten, Melk, Sesam*
*Kan sporen van allergenen bevatten.