Kipsalade met pita

25 - 30 minuten

Over het gerecht

en dressing van mayonaise

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snijd de pita's in 8 stukken. Hussel de pita's met een scheutje olie, Italiaanse kruiden en zout in een kom. Verspreid de pita's over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 8 minuten in de oven.
  3. Leg de kipfilet op een snijplank en halveer ze horizontaal. Besmeer de helften met de kipkruiden.
  4. Verwarm een scheutje olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 5-6 minuten rondom goudbruin. 
  5. Snijd de tomaten in kwarten, de komkommer in halve maantjes en de rode ui in ringen.
  6. Meng de olie, mayonaise en witte wijnazijn met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 
  7. Snijd de kipfilet in plakken. Meng de veldsla, tomaat, komkommer, rode ui en dressing met elkaar. Serveer de kip en krokante pita's erover. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Pita
4 stuks
8 stuks
Italiaanse kruiden
1-2 tl
2-3 tl
Kipfilet
200 g
400 g
Kipkruiden
1-2 tl
2-3 tl
Tomaat
2 stuks
4 stuks
Komkommer*
0,5 stuk
1 stuk
Rode ui
0,5 stuk
1 stuk
Veldsla 50 g 50 g


De ingrediënten met * gebruik je ook in een ander recept. Gebruik voor dit recept de hoeveelheid die hierboven wordt aangegeven.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie dressing  2 el 4 el
Mayonaise 2 el 4 el
Witte wijnazijn 2 el 4 el

Kookgerei

Oven, koekenpan