Aziatische noedels

25 - 30 minuten

Over het gerecht

met gehakt en sesam

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en spoel ze vervolgens af met koud water.
  2. Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommer en winterpeen (schil de winterpeen eerst). 
  3. Verhit een scheutje olie in de wokpan op middelhoog vuur. Bak het half-om-half gehakt rul en voeg de sojasaus en sriracha toe.
  4. Voeg de noedels, komkommer, winterpeen en azijn toe en wok 3-4 minuten mee.
  5. Snijd de lente ui in ringetjes. 
  6. Serveer de noedels in diepe kommen en garneer met de lente ui en sesam. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Mie noedels 200 g 400 g
Komkommer*
0,5 stuk
1 stuk
Winterpeen
1 stuk
2 stuks
Half-om-half gehakt 200 g 400 g
Lente ui 1 stengel 2 stengels
Sesam 10 g 20 g


De ingrediënten met * gebruik je ook in een ander recept. Gebruik voor dit recept de hoeveelheid die hierboven wordt aangegeven.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Sojasaus 2 el 4 el
Sriracha 1 el 2 el
Azijn 1 el 2 el

Kookgerei

Kookpan, wokpan