Rucola stamppot

met Italiaanse kaas en hazelnoten

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. 
  2. Halveer intussen de cherrytomaten en rasp de Italiaanse kaas. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de hazelnoten totdat ze goudbruin kleuren. 
  3. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en doe terug in de pan. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe aan de pan en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Roer de Italiaanse kaas door de aardappelpuree heen zodat deze smelt. Schep als laatste de rucola erdoor en garneer met de hazelnoten en de cherrytomaten. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediƫnten 2 Personen 4 Personen Eenheid
Aardappels 600 1200  gr
Cherrytomaten 300 600  gr
Italiaanse kaas 2 4 blokjes
Hazelnoten 30 60 gr
Rucola 0.5 1 bakje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnten 2 Personen 4 Personen Eenheid
Boter 1 2 el
Melk scheutje scheutje scheutje

Kookgerei

Kookpan, koekenpan

Allergenen

Noten, Lactose*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten