Ovenschotel met gehakt

en zoete aardappelpuree

35 - 40 minuten

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook en kook de zoete aardappel in 10-15 minuten gaar. Stamp vervolgens met een scheutje melk tot een puree. 
  2. Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt bruin in een pan met een beetje olie of boter. Snijd de rode paprika in blokjes en bak even mee met het gehakt. Snijd de prei in ringen en was goed in een zeef of vergiet. Voeg ook de prei toe en de tomatenpuree en cajunkruiden. Meng alles goed door elkaar.
  3. Breng het mengsel eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek af met een laagje zoete aardappelpuree. Bestrooi met een beetje kaas en bak ca. 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediƫnten 2 Personen 4 Personen
Zoete aardappel
1 stuk
2 stuks
Rundergehakt 200 g 400 g
Rode paprika 1 stuk 2 stuks
Prei 1 stuk 2 stuks
Tomatenpuree
1 el
2 el
Cajunkruiden 1-2 tl 2-3 tl
Geraspte kaas 75 g 150 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnten 2 Personen 4 Personen
Melk scheutje scheutje 
Olie of boter 1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Kookpan, koekenpan, oven