Rijstbowl met kip

en broccoli

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de basmatirijst. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Breng nog een pan water aan de kook met een snuf zout en snijd hapklare roosjes van de broccoli af. Kook de broccoli in 3-4 minuten beetgaar of in 6 minuten als je ze wat zachter wil hebben. 
  3. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe aan de pan. Bak de kipsaté volgens de instructies op de verpakking bruin en gaar. Voeg een scheutje water toe aan de pan om wat jus te maken.
  4. Snijd de lente ui in fijne ringen. Giet de broccoli en rijst af. 
  5. Serveer de rijst met de kipsaté, broccoli, lente ui en gebakken uitjes. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Basmatirijst
170 g
340 g
Broccoli
1 stuk
2 stuks
Kipsaté
200 g
400 g
Lente ui 1 stuk 2 stuks
Gebakken uitjes  30 g 60 g

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie  1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Kookpan (2x), koekenpan