Spaghetti met pompoen

en salie 

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Halveer de pompoen in de lengte. Schil de pompoen en lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen in halve manen en vervolgens in blokjes.
  2. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene pan de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Kook in de andere pan de pompoen in 8-10 minuten gaar.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Haal de blaadjes salie van de takjes af en hak de blaadjes fijn. Verwarm een scheutje olie in de diepe pan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en salie zachtjes aan tot de ui glazig is.
  4. Zet een kopje kookwater van de spaghetti opzij. Giet de pompoen en spaghetti af. Voeg de pompoen toe aan de pan met ui en bak 2-3 minuten mee. Voeg de crème fraîche toe met een scheutje van het kookwater zodat het wat meer een saus wordt. Voeg ook de spaghetti en peper en zout toe. Roer goed door elkaar en verwarm nog 1-2 minuten mee.
  5. Halveer de cherrytomaten en rasp de Italiaanse kaas.
  6. Serveer de spaghetti met de cherrytomaten en geraspte Italiaanse kaas. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Spaghetti 170 340 gr
Flespompoen 0,5 1 st
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Cherrytomaten 150 300 gr
Salie 0,5 1 bosje
Creme fraiche 0,5 1 bakje
Italiaanse kaas 1 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen Eenheid
Olie 1-2 2-3 el

Kookgerei

Kookpan (2x), diepe pan

Allergenen

Gluten, Lactose*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten