Tempeh kering

met rijst en zoetzure groenten

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de winterpeen en snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten in de lengte. Doe dit ook met de komkommer. Leg de winterpeen- en komkommerslierten in een kom en voeg hier de helft van de azijn en helft van de suiker aan toe. Meng met elkaar.
  3. Snijd de tempeh in blokjes van 1 x 1 cm. Pel en snipper de ui en knoflook.
  4. Verwarm een flinke scheut olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de tempeh en ui al roerend aan. 
  5. Meng de sambal, ketjap, water, helft van de azijn en helft van suiker met elkaar. Voeg de gesneden knoflook en saus toe aan de pan met tempeh en roer goed door elkaar tot het geheel plakkerig wordt. Laat 4-5 minuten meebakken.
  6. Serveer de rijst met de zoetzure groenten en sticky tempeh kering. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediƫnten 2 Personen 4 Personen
Basmatirijst
170 g
340 g
Winterpeen
1 stuk
2 stuks
Komkommer
1/2 stuk
1 stuk
Tempeh 150 g 300 g
Ui 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook 1 stuk 2 stuks
Gebakken uitjes 30 g 60 g



Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnten 2 Personen 4 Personen
Olie 2 el 4 el
Sambal 1 tl 2 tl
Ketjap 2 el 4 el
Water 2 el 4 el
Azijn 4 el 8 el
Suiker 2 tl 4 tl

Kookgerei

Kookpan, koekenpan