Banh Mi

25 - 30 minuten

Over het gerecht

met gehaktballetjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd de aardappels in frietjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en bak de frieten 25-30 min in de oven totdat ze gaar zijn.
  2. Snijd de lente ui fijn en doe samen met het gehakt in een kom. Voeg een snuf peper en zout toe en kneed het gehakt goed door. Draai er kleine gehaktballetjes van en leg deze in een ingevette ovenschaal. Schuif de ovenschaal onder de frieten in de oven en bak 10-15 min totdat ze gaar zijn.
  3. Schil de winterpeen met een dunschiller en maak vervolgens lange slierten met een spirelli of een dunschiller. Doe hetzelfde met de komkommer.
  4. Haal de gehaktballetjes uit de oven en bak de stokbroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
  5. Meng de sriracha door de mayonaise heen. Snijd de broodjes doormidden en smeer in met de srirachamayo. Verdeel de rauwkost slierten over de broodjes heen en leg de gehaktballetjes erop.
  6. Pluk de blaadjes van de koriander en de munt en verdeel over de broodjes heen. Serveer de Banh Mi met de frietjes.

Wat we sturen

Ingrediƫnten 2 Personen 4 Personen
Aardappels
400 g
800 g
Lente ui
1 stuk
2 stuks
Rundergehakt
200 g
400 g
Winterpeen*
1/2 stuk
1 stuk
Komkommer
1/2 stuk
1 stuk
Stokbroodjes 2 stuks 4 stuks
Koriander en munt 1/2 bosje 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediƫnten
2 Personen
4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Mayonaise 1-2 el 2-3 el
Sriracha 1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Oven, koekenpan