Mac & cheese

25 - 30 minuten

Over het gerecht

met bloemkool en spinazie

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook de laatste 6-8 min met de pasta mee.
  2. Snijd de ui fijn en bak samen met de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan 2-3 min op laag vuur. Voeg de spinazie toe aan de pan en roerbak totdat de spinazie begint te slinken.
  3. Voeg de nootmuskaat toe aan de pan met de spinazie en roer de crème fraîche erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de pasta en de bloemkool af en voeg toe aan de pan met de spinazie. Scheur de mozzarella in stukken en roer door de pasta heen. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de Italiaanse kaas en strooi over de pasta. Serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Penne
170 g
340 g
Bloemkool klein
1/2 stuk
1 stuk
Ui
1/2 stuk
1 stuk
Knoflook
1 teen
2 tenen
Spinazie 200 g 400 g
Crème fraîche 2 el 4 el
Mozzarella
1 stuk
2 stuks
Italiaanse kaas 1 blokje 2 blokjes

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 1-2 el 2-3 el
Nootmuskaat 1-2 tl 2-3 tl

Kookgerei

Kookpan, koekenpan