Burrito bowl

met kruidig gehakt en yoghurt

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de basmatirijst. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de rode ui fijn. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en meng in een kom met de rode ui. Laat de maïs even uitlekken en voeg toe samen met de azijn toe aan de kom. 
  3. Bak de tomatenpuree in een scheutje olijfolie in een koekenpan al roerend 1-2 min op laag vuur om te ontzuren. Voeg de TexMex kruiden en het rundergehakt toe aan de pan en bak op hoog vuur in 5-6 min rul. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Giet de basmatirijst af en verdeel over de kommen. Schep de rauwkostsalade en het gehakt in de kom. Lepel er een beetje yoghurt op en eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen Eenheid
Basmatirijst 170  340  gr
Rode ui 1/2  st
Tomaten st
Komkommer 1/2  st
Maïs
150
300
gr
Tomatenpuree 1/2 blikje
Half om half gehakt 200 400 gr
Mexicaanse specerijenmix
4 8 gr



Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen Eenheid
Olie 1-2 2-3  el
Yoghurt 1-2 2-3 el 

Kookgerei

Kookpan, koekenpan

Allergenen

Lactose*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten